Afhalen enkel na afspraak!

Quartararo opent Franse GP met toptijd in eerste training

Bikes2Bits

abio Quartararo heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk zijn visitekaartje afgegeven. De twintigjarige Fransman bleef de beide fabrieksrijders van Ducati voor in de eerste vrije training, een 1.31.986 bracht hem aan kop.
De weersverwachtingen voor de MotoGP Grand Prix van Frankrijk waren niet heel best voorafgaand aan het weekend en dat het op vrijdagochtend droog was tijdens de eerste training, kwam als een aangename verrassing voor de rijders. Het benadrukte ook gelijk het belang van de eerste vrije training, mogelijk de enige onder droge omstandigheden. Plaatsing voor Q1 was dus gelijk mogelijk en de coureurs waren zich hier bewust van.
Tegen het einde van de sessie monteerden de meeste coureurs een set van de zachtste Michelin-banden om een goede run te rijden voor plaatsing in Q2. Quartararo deed dat uiteindelijk het beste door kort voor het eind van de sessie een 1.31.986 te rijden. Daarmee bleef hij de rest van het veld voor en stond de Petronas Yamaha SRT opnieuw aan kop in een MotoGP-sessie.
Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci probeerden in het vervolg van de sessie nog een verbetering te noteren, maar hun poging bleek tevergeefs. Dovizioso kwam tot de tweede plaats op twee tienden van Quartararo, Petrucci eindigde daar nipt achter op de derde plaats. Maverick Viñales werd vierde na een goede sessie, Marc Marquez reed de gehele sessie op dezelfde set banden en noteerde de vijfde plaats. Opvallend was het moment halverwege de eerste sessie. Marquez leek onderuit te gaan in Garage Vert, maar bleef met een miraculeuze redding overeind.
Pol Espargaro begon goed aan het weekend met een zesde tijd, Jack miller opende met de zevende tijd voor Joan Mir. Ook Johann Zarco bereikte de top-tien in de eerste training voor zijn thuisrace. Hij werd negende op zeven tienden van landgenoot Quartararo.
Valentino Rossi werd in de eerste sessie van het weekend getroffen door een technisch probleem. De Italiaan was rap onderweg toen de ketting op zijn M1 brak en de coureur als gevolg daarvan stilviel. Rossi kwam echter wel tot de tiende tijd en een voorlopige plek in Q2.
Dat kon niet gezegd van Cal Crutchlow, hij werd elfde voor Franco Morbidelli en Francesco Bagnaia. Voor Jorge Lorenzo, die veertiende eindigde, begon het weekend andermaal met een teleurstelling. Al vroeg in de eerste training ging Lorenzo te wijd bij het insturen van Garage Vert (bocht 8) en kwam op de kerbstones aan de buitenkant van de bocht terrein. Daar verdween de grip onder de wielen van de Spanjaard waardoor hij ten val kwam. De coureur keerde per scooter terug in de pitbox waardoor hij opnieuw kostbare tijd verloor in de eerste sessie van het weekend.

Zoek een part nr. of onderdeel